Twee-factor authenticatie (2FA)

Het doel van dit artikel is om de voordelen uit te leggen van twee-factor authenticatie (2FA) en waar het aangezet kan worden.

Wat is twee-factor authenticatie?

Twee-factor authenticatie (2FA) biedt een extra laag aan de veiligheid van uw CONCLUDE account, naast uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer 2FA van toepassing is, wordt gevraagd om tijdens het inloggen een code in te voeren die bestaat uit 6 cijfers.

Om deze code te genereren moet u uw account linken aan een externe applicatie voor authenticatie (bijvoorbeeld Google Authenticator). De applicatie zal, zodra u gelinkt bent, codes blijven genereren.

2FA aanzetten.

Om 2FA aan te zetten zal u eerst moeten inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vanuit hier gaat u naar naam (rechtsboven) en kiest u Mijn profiel in het keuzemenu. Onderaan de pagina ziet u de knop Schakel 2-factor authenticatie in.

Vervolgens wordt er een QR-code getoont welke u dient te scannen via de authenticatie applicatie.

Open de authenticatie applicatie en voeg een nieuwe token toe door de QR-code te scannen. Mocht u geen smartphone bezitten, zie dan onderaan de pagina voor verdere hulp.

Mocht het scannen van de QR-code niet lukken, heeft u de mogelijkheid om handmatig de code in te voeren. Klik op Show Manuel Key om de code te tonen.
Als uw account succesvol is gelinkt, ziet u een 6 cijferige code welke om de 30 seconden ververst wordt.

Inloggen met 2FA

Wanneer 2FA ingesteld is voor uw account. Ziet u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord een pagina waar u een 6 cijferige code mag invoeren. Open de authenticatie applicatie en vul de code in die wordt getoond (let erop dat de code elke 30 seconden gewijzigd wordt en alleen geldig is tijdens deze 30 seconden). Klik op de knop LOGIN om naar het platform te gaan.

Heeft u geen smartphone om de applicatie te downloaden?

Indien u geen smartphone heeft of niet in staat bent om de authenticatie applicatie te downloaden voor het aanzetten van de 2FA, kan u de Google Authenticator web extensie downloaden. Klik daarvoor hier
Wanneer u de extensie heeft toegevoegd kan u de authenticator vinden op de volgende locatie:

Vanaf hier klik u op Authenticator:

Klik op het volgende icoon om te beginnen met scannen van de QR-code:

Wanneer u verbinding heeft gemaakt met uw account en de authenticator, zal de authenticator het 6 cijferige tonen wanneer u op het icoon van de authenticator klikt.

2FA uitzetten voor uw account.

Indien u 2FA wilt uitschakelen kunt u dit vanuit uw eigen profiel doen.

• Gaat u naar Mijn profiel (rechtsboven in het keuzemenu).
  • Onderaan de pagina vindt u de knop Schakel 2-factor authenticatie
    uit

Let erop dat het project kan wensen dat 2-factor authenticatie aan staat. Zonder 2-factor authenticatie krijgt u geen toegang tot deze projecten.