Download en installeer de Kairnial-plugin voor Revit

Het doel van dit artikel is uit te leggen hoe u de Kairnial plugin voor Revit kunt downloaden en installeren.

Voorwaarden voor toegang tot de plugin

Een gebruiker moet de nodige rechten hebben om de plugin te downloaden, indien de gebruiker niet over de juiste rechten beschikt moet hij contact opnemen met zijn Kairnial Consultant

Admin gebruikers kunnen toegang verlenen aan gebruikers om de plugin te downloaden uit de Kairnial store, door hun rechten toe te wijzen aan public in de admin module.

Voor de 2022 versie kunnen deze wijzigingen worden aangebracht in de admin sectie onder de Tungsten-Revit-2022 sectie.

Voor eerdere versies (2017-2021) zouden deze wijzigingen onder de Tungsten-Revit sectie staan.

Waar kan ik de plugin vinden?

De Kairnial plugin wordt gedownload van het volgende adres:

https://store.kairnial.com/

De gebruiker wordt gevraagd in te loggen met zijn e-mailadres en wachtwoord dat is aangemaakt tijdens de eerste aanmelding bij het platform.

Selecteer de app om te installeren op de app-downloadpagina.

Opmerking: Kairnial voor Revit 2022 werkt alleen voor Revit 2022.

Om de Kairnial plugin voor Revit versies (2017 - 2021) te downloaden, selecteert u Kairnial for Revit.

Na selectie verschijnt een dialoogvenster om de versie van de Kairnial-plugin te kiezen. Standaard wordt de nieuwste versie bovenaan de lijst aangeboden.

U krijgt dan de optie om de plugin te downloaden.

Kairnial For Revit 2022:

• Download de plugin

• Installeer de plugin

• De plugin wordt geïnstalleerd in Revit > Addins > 2022.

De nieuwste versie zou geen conflicten mogen veroorzaken met eerder geïnstalleerde versies.

Kairnial for Revit:

• Download de plugin

• Installeer de plugin

Zodra de Kairnial applicatie is gedownload, zal de gebruiker de versie van Revit kunnen kiezen waarop de plugin moet worden geïnstalleerd, of de plugin laten installeren op alle versies van Revit die op de computer aanwezig zijn. Klik vervolgens op de knop "Install".

Opmerking: Het is noodzakelijk om Revit af te sluiten tijdens de installatie van de plugin.

Plugin starten in Revit

Zodra de installatie is voltooid, zou u het tabblad Kairnial moeten kunnen vinden in Revit 2022.

1. Met de functie "Publish to MODELS & PLANS AREA" kunt u de inhoud van een Revit-bestand in Kairnial MODELS & PLANS AREA publiceren in verschillende formaten (RVT, IFC, PDF; BIMPACKAGE, PLANPACKAGE).
  2. Met de functie "Publish to Assembly" kan de BIM-coördinator een model of modellen rechtstreeks in de module "Plan & Model Group" publiceren.
  3. Met de functie "Import Settings" kunt u in Revit de aangepaste parameters ophalen die in de Kairnial-interface zijn aangemaakt.
  4. De "Select by GUID" functie laat u toe een object in het model te vinden aan de hand van zijn unieke identifier.
  5. Het "Options" menu geeft toegang tot de verbindingsinstellingen.

Opmerking:
  • BIMPACKAGE: een formaat dat specifiek is voor het Kairnial-platform en waarmee in de Kairnial-interface 3D-modellen uit een Revit-bestand kunnen worden gevisualiseerd en beheerd.
  • PLANPACKAGE: een formaat specifiek voor het Kairnial platform dat de visualisatie en het beheer, in de Kairnial interface, van 2D tekening weergaven van een Revit bestand toelaat.