Ekran główny dla administratorów

Poniższy artykuł pokazuje, jak jako administrator możesz przechowywać linki i skróty dla uczestników swoich projektów w obszarze domowym pokoju projektów.

Jako administrator projektu masz możliwość przechowywania rekomendacji projektu w obszarze domowym każdego pokoju projektu. Mogą to być linki zewnętrzne lub filtry w pokoju projektowym, które są istotne dla wszystkich zaangażowanych w projekt.

Obszar rekomendacji projektu

Jako administrator możesz ustawić linki i filtry w obszarze głównym, aby były one widoczne dla wszystkich osób zaangażowanych w projekt. Dla osób zaangażowanych w projekt obszar ten jest widoczny jako rekomendacje projektu.
27-09-2022 13-34-29.jpg

W górnym obszarze My Favorites możesz przechowywać linki i filtry dla siebie; nie są one widoczne dla innych uczestników projektu.

Wszelkie linki i filtry, które dodasz poniżej zielonej linii, będą widoczne dla uczestników projektu.

Na przykład, możesz tutaj zamieścić linki do filtrów, które są szczególnie ważne dla uczestników Twojego projektu, a uczestnicy mogą użyć kafelka do bezpośredniego przesyłania nowych dokumentów.

Możesz też zamieścić linki zewnętrzne, które dają uczestnikom dostęp do stron internetowych lub materiałów szkoleniowych spoza Thinkproject.

 

Zalecenia projektowe - Grupa

Masz możliwość przechowywania grup w obszarze zaleceń projektu. Za pomocą grup można posortować przechowywane płytki w kategorie, które można rozszerzać i zwijać. W pomieszczeniu projektu można utworzyć maksymalnie pięć grup z maksymalnie ośmioma kafelkami.

Utworzenie grupy nie jest obowiązkowe, ale wtedy dostępnych jest tylko 8 kafli, których nie można zwinąć.

 

Tworzenie nowej grupy:

Aby utworzyć nową grupę, kliknij +Grupa na ekranie głównym poniżej zielonej linii w obszarze Rekomendacje projektu.
27-09-2022 13-40-12.jpg

Następnie otworzy się okno wprowadzania tekstu. Wpisz tutaj pożądaną nazwę swojej grupy i zatwierdź ją klikając na haczyk.
27-09-2022 13-40-41.jpg

Wskazówka

Dla uczestników projektu widoczne są tylko grupy, w których kafelki zostały już zapisane. 


Tworzenie nowych kafelków:

W obszarze administratora kafelki można zasadniczo dodawać w taki sam sposób, w jaki uczestnicy zapisują nowe kafelki.

Więcej informacji można znaleźć w artykule Moduł Home w zakładkach Dodaj filtr i Dodaj zewnętrzny adres URL.

Należy pamiętać, że filtry dodane za pomocą funkcji Dodaj skróty do ulubionych filtrów i linków są dodawane tylko do Ulubionych, a zatem nie można ich zapisać w Zaleceniach projektowych.

 

Ważne

Widok filtrów dodanych kafelków jest kontrolowany przez system.
Jeśli dodasz kafelek dla filtra, który może być widziany tylko przez określonych uczestników/role, utworzony kafelek będzie widoczny tylko dla tej grupy uczestników.
Filtry osobiste NIE MOGĄ być powiązane w zaleceniach projektu. be linked in the project recommendations.

 

Zalecenia projektowe - Zarządzanie

Istnieje możliwość edytowania nazwy grup oraz zmieniania kolejności grup i kafelek. Grupy i kafelki można również usuwać z zaleceń projektowych.

27-09-2022 14-12-01.jpg

Edytuj/ Usuń grupy:

Aby edytować nazwę grupy, kliknij ikonę z trzema kropkami po prawej stronie nazwy grupy.

  • Kliknij przycisk Edytuj, aby dostosować nazwę grupy.
  • Kliknij Przenieś Niżej/Wyżej, aby przesunąć wybraną grupę dalej w górę lub w dół w kolejności.
  • Kliknąć Usuń, aby usunąć wybraną grupę. W wyniku tego usuwane są również wszystkie linki, które są jeszcze obecne w grupie. Potwierdź to kolejnym kliknięciem Usuń.

 

Edycja/usunięcie kafelek:

To move or delete a tile, click on the three dots icon at the top right of the relevant tile.
27-09-2022 14-10-29.jpg

  • Kliknij przycisk Przesuń Lewo/Prawo, aby dostosować rozmieszczenie kafelek.
  • Kliknij Usuń, aby usunąć kafelek z zaleceń projektu.
  • Dzięki opcji Dodaj do ulubionych możesz zapisać kafelek w swoich osobistych ulubionych. Nie jest to stosowane do wszystkich użytkowników, ponieważ każdy uczestnik może ustawić swoje osobiste ulubione.

Dodatkowe informacje

Wyjaśnienie wszystkich pozostałych funkcji ekranu głównego, które również są dostępne dla każdego uczestnika projektu, znajduje się w poniższym artykule: Ekran główny.

 

 

Need further help? Contact our Support Team